30 Αυγ 2011

ΙMedicines (έκδοση 3.2)

Η εφαρμογή ΙMedicines της Anoxy software υπάρχει στην αγορά για πάνω από 1 χρόνο. Είναι ιδιαίτερα γνωστή στο χώρο και παραμένει ψηλά στις πωλήσεις. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χωρου της υγείας.
Σε τί μας χρειάζεται όμως ακριβώς το iMedicines;
1) Η εφαρμογή μας ενημερώνει για τις τρέχουσες τιμές των φαρμάκων όπως ανακοινώνονται απ΄ τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και δημοσιεύο
νται ελευθερα στο διαδίκτυο στο Ενιαίο Δελτίο Τιμών. Ουσιαστικά το πρόγραμμα παρουσιάζει σε ένα όμορφο περιβάλλον τη λίστα αυτή.
2)Επιπλέον για κάθε φαρμακο που επιλέγουμε μπορούμε να ανοίξουμε την αντίστοιχη σελίδα του EOΦ για να διαβάσουμε σχετικές πληροφορίες. Τον EOΦ χρειαζεται πρώτα να το κατεβάσουμε.
3)Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό (διατίθεται με επιπλέον χρέωση όμως) είναι η αναγνώριση του
barcode των φαρμάκων με τη βοήθεια της κάμερας του κινητού. Θεωρούμε το χαρακτηριστικό αυτό ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο αφού δεν δούλεψε όπως θέλαμε στις περισσότερες περιπτώσεις.
Ουσιαστικά η εφαρμογή συνδυάζει αρμονικά 2 αρχεία τα οποία μπορούμε να βρούμε εύκολα. (Ενιαίο Δελτίο Τιμών και ΕΟΦ). Όμως το κάνει με ωραιο τρόπο σε ένα πολύ ωραίο γραφικό περιβάλλον.
Ο χειρισμός δεν προβληματίζει και δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα. Το Imedicines είναι universal (απ'την 3.0+ έκδοση) και υποστηρίζει εξίσου καλά τα iphones (όχι το 2g) και τo ipad.
Αξίζει το IMedicines τα λεφτά του;
Το πρόγραμμα απαιτεί από εμάς 8 ευρώ. Στα θετικά του πρέπει να συνυπολογίσουμε τις συχνές αναβαθμισεις (κυρίως σε ανανεώσεις τιμων). Τα αρνητικά έχουν να κάνουν εξ ορισμού με τη φύση του προγράμματος. Όπως προαναφέραμε οι πληροφορίες που μας δίνει είναι περιορισμένες (ουσιαστικά δίνει links στον ΕΟΦ).
Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να καλυφθούμε χωρις την εφαρμογή, μόνο χρησιμοποιόντας το pdf του ΕΟΦ;


Xμμ... ναι αλλά δεν θα ήταν τόσο χρηστικό. Στο σκέλος των τιμών των φαρμάκων το ΙMedicines έχει να συναγωνιστεί πολύ πιο οικονομικές λύσεις. Πάντως απ'τη στιγμή που η εφαρμογή κάνει ό,τι υπόσχεται και δεν μας κοροιδεύει, εμείς την προτείνουμε.




Βαθμολογία 6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου