9 Αυγ 2012

Cinema All-Time Trivia (έκδοση 1.0)

   Ελληνική(;) εφαρμογή trivial για cinema. Γιατί το ερωτηματικό; Eπειδή όλα είναι στα αγγλικά. Σε κανένα σημείο δεν φαίνεται ότι η προσπάθεια είναι ελληνική. Όχι ότι υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι με τη μη υποστήριξη των ελληνικών, η εφαρμογή καλείται να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες ξένες.
    Aς δούμε πρώτα τα θετικά της σημεία. Ουσιαστικά πρόκειται για την online head-to-head αναμέτρηση μέσω gamecenter. Eνδιαφέρον χαρακτηριστικό αλλά στην πράξη χάνει... Όταν ο αριθμός των ερωτήσεων είναι πεπερασμένος, είναι λογικό μετά από ένα σημείο να επαναλαμβάνεται... Έτσι καταλήγει να κερδίζει όποιος έχει παίξει περισσότερες φορές το παιχνίδι. Η αναμέτρηση χάνει επομένως το νόημά της. Αυτό είναι ένα γενικό σχόλιο αφού οι ερωτήσεις φαίνονται να είναι πολλες (δεν υπάρχει όμως καμία κατηγοιοποίησή τους). Θετικό είναι και ότι η εφαρμογή υποστηρίζει τόσο το iphone όσο και το ipad. Όχι ότι έχει γίνει κάποια ιδιαίτερη πρόβλεψη για το ipad (ίδιο interface). Eίναι όμως θετικό αφού ακόμα και σήμερα η universal υποστήριξη δεν θεωρείται κάτι δεδομένο για τις ελληνικές εφαρμογές.
     Αρνητικά; Μέτριες ερωτήσεις, λιτό περιβάλλον, επαναλαμβανόμεο στυλ ερωτήσεων. Σύντομα καταντάει βαρετό. Στέκεται καλά στον ανταγωνισμό; Το παμε και πριν... αν ήταν στα ελληνικα θα έστεκε αφού δεν θα υπήρχε κανένας αντίπαλος. Τώρα όμως συγκρινόμενο με εφαρμογές όπως το Movie challenge, MovieCat!...είναι πολύ λίγο.  Δυστυχώς δεν μπορούμε να το προτείνουμε παρά τη χαμηλή τιμή του (0.79ευρώ) Εκτός αν δούμε καποια εντυπωσιακή αναβάθμιση...

Bαθμολογία: 3.8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου