30 Νοε 2012

Mind the Buzz (έκδοση 1.1)


     Κατά καιρούς βγαίνουν αξιόλογες εφαρμογές με πολλά θετικά στοιχεία. Εφαρμογές που θέλουμε να τους δώσουμε υψηλή βαθμολογία αφού ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Όμως συναντάμε κάποιες ελλείψεις που δεν μπορούμε να μην τις τονίσουμε. Έτσι και εδώ....

    Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή. To Mind the Buzz είναι ένα trivial παιχνίδι. Έχει πολλές ερωτήσεις (πάνω από 4500), οι οποίες μπορούν να ανανεωθούν on line. Οι ερωτήσεις αυτές αφορούν 10 κατηγορίες. Πολύ καλά. Το περιβάλλον είναι πολύ ευχάριστο και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. 
   To παιχνίδι ουσιαστικά στηρίζεται στο πλήθος των ερωτήσεών του (κλιμακούμενης δυσκολίας). Δυστυχώς το gameplay είναι γραμμικό (αντίθετα με το trivial pursuit). Aπαντάμε δηλαδή τις ερωτήσεις. Όποιος απαντήσει τις περισσότερες κερδίζει. Στην πορεία μπορούμε να ξεκλειδώσουμε κάποια "τρόπαια" επιβράβευσης.  Στην εφαρμογή συναντήσαμε μεγάλη ενσωμάτωση του facebook που προσωπικά με βρίσκει αδιάφορο. Αυτό αφορά καθαρά το χρήστη αν το θεωρεί θετικό ή αρνητικό στοιχείο.
   Πάμε στα μειονεκτήματα. Δεν έχουμε καθόλου υποστήριξη gamecenter. Σίγουρα κάποια στιγμή θα προσθεθεί αλλά προς το παρόν απουσιάζει. Και αν αυτό δεν ενοχλεί ιδιαίτερα, σίγουρα ενοχλεί η μη υποστήριξη iphone 5. Το μεγαλύτερο αρνητικό όμως είναι ότι η εφαρμογή δεν είναι universal. Τη δοκίμασα και σε ipad4 όπου αισθητικά είναι πολύ κατώτερη του αναμενόμενου. Ελπίζω να υποστηρίξει σύντομα ipad (ως universal και όχι ως ξεχωριστή HD εφαρμογή) γιατί "χάνει" πολύ εξαιτίας αυτής της έλλειψης. Το κόστος κυμαίνεται στα 0.89ευρώ. Τα δικαιολογεί σίγουρα. Με λίγη προσοχή θα είχαμε μια απ' τις καλύτερες εφαρμογές του ελληνικού Αppstore.

Βαθμολογία: 7.2/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου