22 Μαΐ 2014

"Ελληνική Τηλεόραση" VS "Greek TV Live" vs "Τηλεόραση"

    Πολλά emails για το ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή τηλεόρασης. Σίγουρα είναι ένα θέμα που αφορά πολλούς...Το να βλέπεις ελληνική τηλεόραση μέσω wifi/3g από το iphone ή ακόμα καλύτερα το ipad είναι μεγάλη υπόθεση. Για την ακρίβεια θεωρώ μια τέτοια αγορά ως Must για κάθε ιδιοκτήτη ipad.
    Ετοιμαζόμασταν για δυνατή μάχη μεταξύ των εφαρμογών αλλά στην πορεία είδαμε πολύ σημαντικές διαφορές... Ο πρώτος χαμένος της σύγκρισης είναι η "Τηλεόραση". Είναι αλήθεια ότι κάποια στιγμή η εφαρμογή ήταν αρκετά καλή.. αλλά από τότε περάσανε μήνες. Εικόνα εγκατάλειψης, πολλά broken links, προβληματική διαχείριση μνήμης και μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας είναι ορισμένα από τα προβλήματα. Μερικές φορές δεν μου φόρτωνε καν τη λίστα με τα κανάλια. Τα κρασσαρίσματα είναι διαρκή. Προσπάθησα να δω έναν αγώνα ποδοσφαίρου αλλά ειλικρινά στο 5λεπτο άλλαξα εφαρμογή. Δεν θα συνεχίσω την κριτική στην εφαρμογή αφού νομίζω δεν έχει νόημα.
   Έμειναν 2 μονομάχοι...  O "Greek Live Tv - Ζωντανή ελληνική τηλεόραση free" και η "Ελληνική Τηλεόραση". Και στις 2 εφαρμογές (όπως και στην προηγούμενη) απέχουν τα Μega,Star,ΣΚΑΙ λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Κατανοητό. Free δεν είναι καμία.. Ακόμα και το "Greek Live Tv" είναι γεμάτο διαφημίσεις. Για να αφαιρεθούν πρέπει να πληρώσεις 0.89 ευρώ. Άρα όλα κοστίζουν το ίδιο...
    Το "Greek Live Tv" υστερεί σε αρκετούς τομείς. Έλλειψη πολλών καναλιών και καμία παραμετροποίηση.Γενικά δεν δίνει την εικόνα της επαγγελματικής δουλειά.Δεν υποστηρίζει δυνατότητα προσθήκης καναλιών και δεν έχει γίνει κανένα optimization για τη σωστή λειτουργία των υπαρχόντων. Το interface είναι ιδιαίτερο μπερδεμένο και η ταξινόμηση των καναλιών χαώδης. Γενικά η εφαρμογή ποντάρει στο ότι έχει δωρεάν trial. Από εκεί και πέρα όμως..
.
    Και πάμε στην "Ελληνική Τηλεόραση". Νομίζω είναι η μόνη εφαρμογή που θα χρειαστείτε... Έχει γίνει εντυπωσιακή δουλειά στην υποστήριξη καναλιών και στη διόρθωση των broken links. Υποστηρίζονται πάνω από 20 video formats. Έτσι με λίγο ψάξιμο κάποιος μπορεί να έχει εκατοντάδες κανάλια (έχω ήδη 75!!). Δυνατότητα αγαπημένων... και hardware accelaration! (πραγματικά καταναλώνει λιγότερη μπαταρία από τις υπόλοιπες). Στην πράξη είναι η μόνη εφαρμογή TV που κράτησα. Προτιμώ και την minimal προσέγγιση αλλά και φυσικά την απροβλημάτιστη λειτουργία.

     Η "Ελληνική Τηλεόραση" είναι ο ξεκάθαρος νικητής της  μονομαχίας.  Αν θέλετε την καλύτερη εφαρμογή για TV, αυτή είναι η "Ελληνική Τηλεόραση"... Μία απ' τις 5 Must Have εφαρμογές για κάθε χρήστη iphone ή ipad

Appstore link:

https://itunes.apple.com/gr/app/ellenike-teleorase/id771644950?mt=8

Bαθμολογία: 9.5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου