17 Μαΐ 2014

Πες Βρες VS Δέκα με Παρέα VS Top 10 Quizzer - Kουίζ Γνώσεων



Ωχ! Πάλι σε μένα τα δύσκολα; Νομίζω ότι το "Πες Βρες" το ξέρουν λίγο-πολύ όλοι όσοι ασχολούνται με εφαρμογές για iphone/ipad. Σχεδόν μόνιμα στα Top Paid Charts και συνήθως στις πρώτες 5 θέσεις.
Το gameplay είναι απλό όπως και στα άλλα 2 παιχνίδια τις σύγκρισης. 2 ομάδες, ερωτήσεις διαφόρων κατηγοριών και 10 απαντήσεις στην κάθε μία. Όσο πιο "δύσκολη" είναι η απάντηση τόσο περισσότερους πόντους κερδίζετε. Γνωστό παιχνίδι, ό,τι πρέπει για παρέες και για φοιτητικές καταστάσεις. Αυτά ως εισαγωγικά.
    Πάμε στον τομέα των ερωτήσεων... Το Πες Βρες έχει 1100 ερωτήσεις!!! Ο λόγος είναι ότι είναι πολλά χρόνια στην αγορά και αναβαθμίζεται συνέχεια. Το Δέκα με Παρέα έχει 500 ενώ το Quizzer 400+ ερωτήσεις. Η αλήθεια είναι ότι στο Πες Βρες δεν είναι όλες οι ερωτήσεις του ίδιου επιπέδου.
Υπάρχουν αρκετά έξυπνες κυρίως αυτές που υπήρχαν απ' τις αρχικές εκδόσεις της εφαρμογής αλλά και αρκετές που θα τις χαρακτήριζα βιαστικές. Στο Δέκα με Παρέα οι ερωτήσεις δεν εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους αλλά δεν μπορώ να πω ότι υστερούν. Μερικές πολύ έξυπνες ερωτήσεις βρήκα στο Quizzer που το θεωρώ σίγουρα στα θετικά του.
 Νικητής με βραχεία κεφαλή: Πες Βρες
     Γραφικά: Καθαρά υποκειμενικό θέμα. Το Πες Βρες υιοθέτησε μια πιο minimal προσέγγιση στην τελευταία του μεγάλη αναβάθμιση. Ξεκούραστο περιβάλλον με ωραία χρώματα. Το Δέκα με Παρέα επίσης αρκετά λιτό χωρίς κάτι να το κάνει να ξεχωρίζει. Το Quizzer είναι πιο φορτωμένο αλλά και πιο όμορφο. Για μένα είναι το καλύτερο στον τομέα. Άρα Quizzer στα γραφικά.
     Δυνατότητες: Εδώ το Πες Βρες υστερεί. Ελάχιστες δυνατότητες παραμετροποίησης και έλλειψη δυνατότητας προσθήκης νέων καρτών. Δεν έχει καν κατηγορίες ερωτήσεων. Μεγάλο λάθος
Το Δέκα με παρέα έχει κατηγορίες και δυνατότητα προσθήκης ερωτήσεων. Στο Quizzer μπορεί να μην μπορείς να προσθέσεις αλλά έχει κατηγορίες και έπαθλα. Επίσης ταξινόμηση με βάση τη δυσκολία των ερωτήσεων. 
Νικητής εδώ το Quizzer
      To θέμα του κόστους είναι ρευστό αφού μπορεί να αλλάξει καθημερινά από τους developers. Όμως τη δεδομένη στιγμή το Quizzer στοιχίζει το διπλάσιο απ΄ τα άλλα 2. Άρα υστερεί...
       Ποιός είναι ο νικητής; Χμμ.. Πολύ δύσκολο... Καταλήγω όμως στο Τοπ 10 Quizzer λόγω της αισθητικής του αλλά και των δυνατοτήτων του...Πάντως και τα άλλα 2 είναι πολύ κοντά στο νικητή
Άρα από μένα...

Top 10 Quizzer - Kουίζ Γνώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου