11 Ιαν 2015

Πες τι είπαν

 
     Από το δημιουργό της εφαρμογής "Ελληνική Τηλεόραση"... Νομίζω αυτή είναι η πιο κλισέ εισαγωγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κριτική της συγκεκριμένης εφαρμογής. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να μην αναφερθεί. Η "Ελληνική Τηλεόραση"(http://tinyurl.com/pl35tc7) τα έχει σαρώσει όλα στο ελληνικό Appstore. Παραμένει σταθερά στο Top10, έχει αντιγραφεί/κακοποιηθεί όσο λίγες εφαρμογές και αποτελεί ίσως την πιο πολυκατεβασμένη ιPhone εφαρμογή. Θα περίμενα ο προγραμματιστής της έχοντας πια καταξιωθεί (μην ξεχνάτε και το παγκοσμίως πετυχημένο Wifi Pass Universal που του ανήκει) να είχε ασχοληθεί με τη δημιουργία άλλων προγραμμάτων και όχι παιχνιδιών. Όχι ότι μας χαλάει, απλώς τη θεωρούμε λίγο παράξενη επιλογή. 
     Για να δούμε όμως το "Πες τι είπαν" τι ακριβώς είναι. Με λίγα λόγια είναι το γνωστό τηλεπαιχνίδι "Άκου τι είπαν" σε έκδοση για iPhone & iPad. Το τηλεπαιχνίδι υπήρχε και παλαιότερα με τις ονομασίες Κόντρες και Κόντρα Πλακέ και έχει συνδεθεί με την παρουσίαση του  αείμνηστου Βλάσση Μπονάτσου. Πώς παίζεται; 2 ομάδες καλούνται να βρουν τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν γίνει στον κόσμο. Όποια ομάδα βρει τις πιο συχνές απαντήσεις και μαζέψει τους περισσότερους πόντους κερδίζει και προκρίνεται στο μεγάλο τελικό. Εκεί 2 παίχτες από την ομάδα πρέπει να απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Αν βρουν αρκετές απαντήσεις κερδίζουν κάποιο δώρο. 
     Εξαιρετική εξομοίωση του τηλεπαιχνιδιού. Έχει μεταφερθεί στην εντέλεια με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Καρτουνίστικα γραφικά, ζωντανά χρώματα και υποστήριξη πολλών ομάδων. Άριστη και η φωνητική παρουσίαση των ερωτήσεων αλλά και η επιλογή των ηχητικών εφέ. Μας άρεσε και ο τρόπος μεταφοράς του τελικού γύρου. Το σημείο όμως που πραγματικά μας εντυπωσίασε είναι η πληθώρα των ερωτήσεων. Διαθέτει πάνω από 1200 ερωτήσεις και προστίθονται καινούργιες καθημερινά. Χρειάζονται τόσες πολλές; Όχι αλλά κάνουν τη διαφορά σε ένα παιχνίδι παρέας. Είναι ίσως υπερβολή αλλά είναι ευπρόσδεκτη. Κατά τα άλλα η εφαρμογή τρέχει χωρίς κολλήματα ακόμα και σε παλαιότερες συσκευές. Δεν μας κράσαρε ποτέ στη διάρκεια της δοκιμής και έχει φτιαχτεί με υψηλά ποιοτικά standards. 
     Δεν έχει νόημα να γράψουμε περισσότερα. Δεν νομίζω να δυσαρεστήσει κανέναν η εφαρμογή αυτή. Είναι ήδη από τα καλύτερα, πιο ολοκληρωμένα αλλά και πιο επιβλητικά παιχνίδια που κυκλοφορούν. Θα θέλαμε πάντως η επόμενη εφαρμογή του developer να μην είναι παιχνίδι αλλά κάτι μεγαλύτερου βεληνεκούς. Γι' αυτό του κόβουμε και λίγο από τη βαθμολογία...

Τιμή: 0.89

Appstore link: http://tinyurl.com/ped9vak


Βαθμολογία: 9.3/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου