16 Απρ 2015

none*


    Δυστυχώς έχω καιρό να δοκιμάσω κάποια αξιόλογη ελληνική προσπάθεια. Το 'χω ξαναπεί ότι δεν έχει νόημα να γράφω κριτικές για εφαρμογές κλώνους, όσο καλές και να είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να τις προτιμήσει από το original. Εξάλλου οι τιμές στο Appstore είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
     Πριν λίγες μέρες κατέβασα το "none*". Μια μικρή ελλληνική εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν. Είναι ένα παιχνίδι που κινείται στο πλαίσιο "γρίφοι - γνώσεις". Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος διαφήμισής του. Όλα παρουσιάζονται με ένα πέπλο μυστηρίου. Ουσιαστικά το παιχνίδι δεν προσδιορίζεται κανείς. Ο χρήστης καλείται να το δοκιμάσει χωρίς να γνωρίζει τι είναι. Κυριαρχεί το μαύρο χρώμα. Στο πάνω μέρος μια ερώτηση στα αγγλικά (ή γερμανικά). Η απάντηση δίνεται με τη βοήθεια ενός custom keyboard. Εξαιρετική επιλογή. Αν το keyboard ήταν απλό, θα χανόταν όλη η μαγεία. Η ερωτήσεις είναι έξυπνες. Απαιτούν βέβαια και γνώσεις (μάλλον αυτό είναι μειονέκτημα). Πάντως δεν επαναλαμβάνονται και είναι πρωτότυπες.
     Βοήθειες; Καμία. Ούτε in app purchases, ούτε τίποτα. Ή το ξέρεις και προχωράς, ή σταματάς. Επιβλητικό και ατμοφαιρικό. Μειονέκτημα η παρουσία (όχι ιδιαίτερα ενοχλητικών) διαφημίσεων. Δυστυχώς απαραίτητο κακό. Συμπερασματικά. Απλοϊκό αλλά καλοδουλεμένο και πρωτότυπο. Κατεβάστε το παλέψτε το ως το τέλος...

Appstore link:  
 http://tinyurl.com/p2om3hh

 Βαθμολογία:  7.1/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου