10 Αυγ 2016

Αυτό το πράγμα

   
     Κοιτώντας λίγο τα top charts του ελληνικού Appstore, διαπιστώνω ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Ζούμε το καλοκαίρι του Pokemon Go, και είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσουν τα παιχνίδια AR. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Pokemon Go. Μια χαρά παιχνίδι είναι. Η ένστασή μου είναι αν χαθούν μικρότερες παραγωγές. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος αφού είναι πιο εύκολο ένας developer να βγάλει ένα βοηθητικό app ή κάτι αντίστοιχο με το Pokemon, από το να ρισκάρει παρουσιάζοντας κάτι καινούργιο.
     Κρίνω χρήσιμο αυτό τον πρόλογο πριν σας γράψω για το «Αυτό το πράγμα». Ένα κλασσικό στο gameplay του word game. Ο χρήστης ακούει περιγραφές (που προέρχονται από παιδιά προσχολικής ηλικίας). Πρέπει να βρει ποια λέξη ή έννοια περιγράφουν, αν θέλει να συνεχίσει... Ανά 5 σωστές λέξεις ως δώρο ακούει τραγουδάκια ή άλλα χαριτωμένα σχόλια από τα παιδιά. Παράλληλα κερδίζει και πόντους που μπορεί να εξαργυρώνει με την κλασσική βοήθεια εμφάνισης γραμμάτων.
     Το παιχνίδι είναι άρτιο. Χαριτωμένα γραφικά και animations, καθαρές ομιλίες και γρήγορο...
Κυρίως όμως είναι ανάλαφρο με ιδιαίτερο χιούμορ. Είναι δύσκολο να μην χαμογελάσετε. Μερικές περιγραφές είναι πανέξυπνες και όλες φαίνονται φυσικές. Για λίγο ο χρήστης μεταφέρεται στην παιδική του ηλικία. Πού καταλήγω; Ότι τέτοια παιχνίδια λείπουν. Έχω αφιερώσει ώρες (έχω φτασει στη 47η πίστα). Είναι family friendly και σου προσφέρει καθαρή διασκέδαση. Απευθύνεται προφανώς σε γνώστες της ελληνικής γλώσσας. H υποστήριξη του GameCenter προσθέτει πόντους, αφού ο συναγωνισμός γίνεται πανελλήνιος. Όπως και η native υποστήριξη των iPads.
     Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν. Έχει κάποιες διαφημίσεις, που είναι δυστυχώς αναγκαίο κακό. Αλλά όλα ξεχνιούνται όταν μαθαίνεις ποιος ζει στην Κινεζία!
 Τι θα θελα να αλλάξει; Τίποτα. Μόνο να πετύχει ώστε να βγει συνέχεια...

Αppstore link:
http://tinyurl.com/jpr7ufo

Τιμή:
Δωρεάν

Βαθμολογία:
9.3/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου