17 Ιαν 2018

Top 5 ελληνικών iOS παιχνιδιών για το 2017

     Η καθιερωμένη λίστα με τα Top5 των ελληνικών iOS παιχνιδιών για τη χρονιά που πέρασε. Διευκρινίζουμε... παιχνιδιών και όχι γενικά εφαρμογών (για να μην έχουμε πάλι τα γνωστά σχόλια). Το 2017 ήταν μια σχετικά καλή χρονιά για τους Έλληνες προγραμματιστές. Πολλά παιχνίδια ανέβηκαν ψηλά στα charts παρά τον ισχυρότατο ανταγωνισμό (βλ. Super Mario Run, Pokemon Go).
Και όχι. Δεν σταμάτησαν να βγαίνουν ελληνικά παιχνίδια. Απλώς έιναι πλεόν πολύ δύσκολο να ανεβουν στα Rankings του Appstore.
      Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι τα ελληνικά παιχνίδια κυρίως γνώσεων εκμεταλλεύονται την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γλώσσας. Έτσι προσφέρουν κάτι που οι χρήστες δεν μπορούν να βρουν σε ξένες αντίστοιχες εφαρμογές.
     Μια δεύτερη παρατήρηση είναι ότι δεν βλέπουμε καινοτόμες ιδέες, αλλά κυρίως εξελληνισμό ξένων πετυχημένων εφαρμογών. Αυτό είναι κατανοητό σε μεγάλο βαθμό αλλά σίγουρα θα θέλαμε και κάτι "άλλο".
     Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι πρέπει να στηρίζουμε όσο μπορούμε τις ελληνικές προσπάθειες. Ο βασικός λόγος έιναι ότι με τη στήριξη θα αναβαθμίζονται και θα βλέπουμε περισσότερες. Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο Greek Mobile Gaming...

Y.Γ
Η τηλεοπτική εκπομπή "ψήνεται". Σύντομα θα έχετε ενημέρωση μέσω του περιοδικού



1)  QUIZDOM - Μέχρι τελικής γνώσης


Παράξενη χρονιά για το quizdom. Σίγουρα δεν διατήρησε τη δυναμική των προηγούμενων 2 seasons. Η επιλογή για την ενσωμάτωση σχολικών ερωτήσεων γνώσεως άλλαξε λίγο το ύφος του παιχνιδιού και κάπως ξένισε το κοινό. Επίσης η ακύρωση του ομώνυμου τηλεπαιχνιδιού του στέρησε και την έμμεση τηλεοπτική διαφήμιση. Ωστόσο το Quizdom παραμένει στην κορυφή των ελληνικών παιχνιδιών του Appstore. Θα χρειαστεί σίγουρα ανανεώση για να διατηρηθεί εκεί.


https://tinyurl.com/yatkerfk









2)  7 Λέξεις


Ευχάριστο παιχνίδι. Ανέβηκε πολύ ψηλά κυρίως λόγω των συχνών αναβαθμίσεων. Σίγουρα έξυπνη επιλογή η κατηγοριά "Survivor" που εκμεταλλεύτηκε την απήχηση του γνωστού reality. Άκρως πετυχημένη χρονιά και ανοδική πορεία

https://tinyurl.com/yawpps96














3)   Ο Εκατομμυριούχος


Αναμενόμενα στο top5 αφού είναι η καλύτερη υλοποίηση του γνωστού τηλεπαιχνιδιού. Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως οι εκφωνήσεις, τα έξυπνα σχόλια αλλά κυρίως οι πληθώρα των ερωτήσεων το οδήγησαν τόσο ψηλά. Βοήθησε και η Lite έκδοση.

https://tinyurl.com/y9eb5eqo
https://tinyurl.com/yc9esppm









4)   Πες Βρες!

Δεν χρειάζονται συστάσεις. Από τα πιο πετυχημένα ελληνικά παιχνίδια. Ήδη στον 4ο χρόνο της κυκλοφορίας του. Συνεχείς αναβαθμίσεις. Απουσία bugs. Εξαιρετικό και ιδιαίτερα δημοφιλές. Ίσως το καλύτερο παιχνίδι παρέας. Γι' αυτό και παραμένει τόσο διαχρονικό.

https://tinyurl.com/y9wvtzuz






















5)   1 Εικόνα, 3 Λέξεις




     Σίγουρα όχι το πιο πρωτότυπο της κατηγορίας αλλά εκτελεσμένο άψογα. Κλασικό παράδειγμα ότι δεν μετράει μόνο η ιδέα αλλά και η υλοποίηση. Πολύ καλές φωτογραφίες και πολύ καλή διαβάθμιση της δυσκολίας. Στα θετικά και η άμεση υποστήριξη του iPhone X και κυρίως του iOS 11. Εθιστικότατο.


https://tinyurl.com/y7skltdh





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου