20 Σεπ 2014

Horizon - Horizontal Video Photo Recorder with 2K Resolution, Slow Motion, Filters, Sharing, Tilt to Zoom

   
    Το ότι δεν υπάρχει άρθρο στο blog για το Horizon ακόμα, αποτελεί σίγουρα αδικαιολόγητη παράλειψη. Όταν μου ανατέθηκε το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι για αυτή την εφαρμογή και την επίδρασή της στο χώρο μπορώ να γράψω πολλές σελίδες. Πολλά πρέπει αναγκαστικά να αφήσω έξω. Ίσως τα πιο ενδιαφέροντα για το τους εμπλεκόμενους (Evil Window Dog Studio κ.α) πίσω από αυτό το αξιοθαύμαστο πρόγραμμα και ιστορίες για τη δημιουργία του. Νομίζω όσοι ασχολούνται με τη Greek development scene γνωρίζουν αρκετά.
   Ας δούμε όμως τί είναι το Horizon... Πρώτα απ'όλα είναι ένα φωτο-βιντεογραφικό εργαλείο. Η σύλληψη της ιδέας είναι απλή. Όπως και να γυρίζετε την camera του iPhone το εγγραφόμενο βίντεο αφορά ένα συγκεκριμένο ορθογώνιο τμήμα της οθόνης. Άρα έχουμε σταθεροποιημένο βίντεο. Φοβερή ιδέα. Εξαιρετική υλοποίηση. Στην πορεία προστέθηκαν και άλλα χαρακτηριστικά όπως οι πολλαπλές αναλύσεις (έως 2Κ) η λήψη βίντεο έως 120fps, το μη απωλεστικό zoom, τα διάφορα aspect ratios, η υποστήριξη και της μπροστινής κάμερας, η δυνατότητα προσθήκης φίλτρων, το Geotagging και άλλα. Και όμως τη διαφορά την κάνει η αρχική ιδέα, Το σταθερό δηλαδή σκόπευτρο λήψης βίντεο.
   Δικαίως η Apple το βαλε πρόσφατα στο "Amazing Photo + Video Apps" bundle. To Engadget δήλωσε την επιθυμία του η Apple και η Google να το ενσωματώσουν στα standard. Τα Wired, Tuaw και Gizmodo είναι λίγα από τα sites που έδωσαν διθυραμβικά σχόλια.
  Θα πρεπε να πως τώρα για τα γραφικά και ήχο; Νομίζω δεν έχει κανένα νόημα. Aς πω μόνο την τιμή του που είναι 1.79€. Το Horizon (ο άλλος τίτλος είναι απλώς επεξηγηματικός), βρίσκεται ήδη στην στρατόσφαιρα μακριά από τον μικρόκοσμο των ελληνικών εφαρμογών. Μην με ρωτάτε γιατί δεν έβαλα 10...Δεν έχω ιδέα...

Appstore link:
https://itunes.apple.com/gr/app/horizon-horizontal-video-photo/id778576249?mt=8

Βαθμολογία: 9.9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου