19 Σεπ 2014

Lost Echo

 
Είναι με διαφορά το παιχνίδι για το οποίο έχουμε λάβει τα περισσότερα emails. Aπό την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Είχα αναλάβει τη συγγραφή ενός τρισέλιδου αφιερώματος για το περιοδικό καθώς και τη δημοσίευση ενός αναλυτικού walkthrough αφού θα ήταν επιλογή του παιχνιδιού του μήνα. Δυστυχώς το περιοδικό μας άφησε χρόνους και έτσι τα σχέδια αυτά έμειναν στο συρτάρι. Κρίμα γιατί το παιχνίδι αυτό άξιζε και αξίζει να γίνει περισσότερο γνωστο στην Ελλάδα. 
  Το Lost Echo της ελληνικής ομάδας KickBack Studios απολαμβάνει μια διεθνή αναγνώριση σε όποιο format και αν κυκλοφόρησε (iOS/Android/Windows Phone). Δεν είναι και λίγο να βαθμολογείται με 4.5/5 από το διάσημο Adventure Games και από το 148Αpps. Λίγο πολύ όλα τα γνωστά sites/blogs του χώρου έγραψαν γι' αυτό διθυραμβικά σχόλια.
  Το Lost Echo είναι ένα point n click adventure (μου θύμισε παλια ,αγαπημένη Sierra). Ένα κορίτσι (Chloe) εξαφανίζεται με μυστήριο τρόπο. Ο φίλος της ο Greg προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. Κανένας δεν φαίνεται όμως να θυμάται το παραμικρό. Όταν επιστρέφει σπίτι ο Greg διαπιστώνει ότι όλα τα στοιχεία που θυμίζουν τη Chloe έχουν σβηστεί απ' τη ζωή του... Εξαιρετικό σενάριο, που ξεδιπλώνεται ομαλά και έχει πολλές εκπλήξεις. Κάνει και μια σχετικη κοιλιά αλλά  ok το συγχωρούμε. Όταν δείτε το φινάλε θα καταλάβετε ό,τι άξιζε όλη η διαδρομή.
   Τα γραφικά είναι εντυπωσιακά (απ' τα καλύτερα που έχουμε δει στο iOS). Kατασκευασμένα με τη διαδεδομένη gfx engine Unity. Ατμοσφαιρικοί ήχοι και ένα εντυπωσιακό OST (που έχει εκδοθεί από Bandcamp). Καθαρά επαγγελματική δουλειά. Το μόνο που λείπει είναι οι ομιλίες που θα απογείωναν το παιχνίδι.
Η τιμή του στα 2.69€ είναι νομίζω υπερβολικά χαμηλή για το επίπεδό του.
   Όσο και να βαθμολογήσουμε το Lost Echo, θα το αδικήσουμε. Είναι εκτός συναγωνισμού όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα. Παίζει σε άλλη κατηγορία. Ας πουμε απλά ότι είναι ένα από τα καλύτερα adventures games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ για iOS. Και αυτό αρκεί... 

Appstore link:
https://itunes.apple.com/gr/app/lost-echo/id693045097?mt=8

Βαθμολογία: 9.7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου