14 Ιουλ 2012

«Φάρμακα» (έκδοση 1.3)

        Τελευταία βλέπουμε αρκετή κίνηση στον ιατρικό τομέα του appstore. Είναι αλήθεια πως οι ιατροί/φαρμακοποιοί είναι ίσως οι επαγγελματίες που επωφελούνται περισσότερο από τις εφαρμογές του iphone. Ακόμα όμως και όσοι δεν έχουν σχέση με το χώρο της υγείας, χρειάζονται ένα πρόγραμμα με τιμές/πληροφορίες για τα φάρμακα της αγοράς (αχρείαστα να 'ναι). Η πιο γνωστή ιατρική εφαρμογή στο ελληνικό appstore είναι  το "iΜedicines". To είχαμε δοκιμάσει παλαιότερα στις πρώτες μέρες της ιστοσελίδας μας. Πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα, αφού δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και αρκετά λειτουργικό στη χρήση του. Δυστυχώς η εφαρμογή έχει παραμείνει αρκετά στάσιμη (έχει να αναβαθμιστεί 9 μήνες!) και παραμένει στην ίδια υψηλή τιμή των 10ευρώ. Παρόλλα αυτά αποτελεί ακόμα και σήμερα μια αξιόλογη πρόταση.
         Τα "Φάρμακα" κυκλοφόρησαν περίπου πριν 4 μήνες. Ήδη είναι στην έκδοση 1.3. Παρέχουν πληροφορίες για τις τιμές των σκευασμάτων, αν χρειάζεται ειδική συνταγή κατά τη συνταγογράφησή τους, off-line πληροφορίες από τον ΕΟΦ (εφόσον κατεβούν την πρώτη φορά από το site του) κ.α.
         Τί κάνει τα "Φάρμακα" να ξεχωρίζουν;  Aρχικά το πλήθος των σκευασμάτων. Περιέχονται μόνο τα Φάρμακα του ΕΟΦ, αλλά και του ΙΦΕΤ. Επίσης η αναλυτική κατηγοριοποίηση ΑΤC (στα ελληνικά). Μπορέσαμε να βρούμε πολύ γρήγορα τα φάρμακα, όποιας κατηγορίας αναζητήσαμε. Μας δίνεται η δυνατότητα να κατατάξουμε τα σκευάσματα με φθίνουσα τιμή.
Πολύ χρήσιμη και η δυνατότητα συνταγογράφησης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα προσχέδιο της κανονικής συνταγογράφησης. Μπορούμε να δούμε το συνολικό κόστος. Mην ξεχνάμε πως συνυπολογίζεται το ποσοστό συμμετοχής σε κάθε φάρμακο ανάλογα με την ασθένεια. Στην τελευταία έκδοση προσθέθηκαν links για e-συνταγογράφηση και την κίτρινη κάρτα παρενεργειών.
       Απο δυνατότητες τελειώνουμε με την εξελιγμένη σάρωση barcode (δουλεύει πολύ καλά), τη διαδραστικές συνδέσεις με τις εφαρμογές "Greek drugs: cardio edition" και "Greek drugs: Λοιμώξεις", τα αγαπημένα, και το έξυπνο σύστημα αναζήτησης. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει τόσο στο iphone όσο και στο ipad. Γρήγορα και αποτελεσματικά ακόμα και σε ipad1/3gs (ιδίως από την έκδοση 1.3). Τα γραφικά είναι ωραία και λειτουργικά.
       Έχει ατέλειες; Φυσικά. Θα θέλαμε καλύτερη εκμετάλλευση του rss feeder που περιέχει η εφαρμογη με ενημέρωση για τις εξελίξεις του χώρου. Επίσης προσθήκη δυνατότητα εκτυπωσης, αποστολής μέσω email κ.α..  Λεπτομέρειες... Ήδη τα "Φάρμακα" βρίσκονται στην κορυφή. Η τιμή των 6,99 ευρώ ,εφόσον παραμείνει τόσο, είναι προσιτή και λογική για αυτά που προσφέρει


Bαθμολογία: 9.3/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου