6 Ιουλ 2012

Greek Plates - Πινακίδες (έκδοση 1.01)

   Είναι αλήθεια ότι είδα την εφαρμογή με αρνητική προδιάθεση. O λόγος; Η προηγούμενη εφαρμογή του developer ήταν το iSouvla. Δεν έχει νόημα να κρίνω τo isouvla εδώ. Εξάλλου ουσιαστικά δεν ήταν εφαρμογή. Δεν μπορείς να λάβεις σοβαρά ένα εμπορικό(!) πρόγραμμα που αποτελείται μόνο από μια κινούμενη εικόνα. Παρ' όλα αυτά έχουμε ελεύθερη αγορά και ο καθένας οφείλει να προσέχει που διαθέτει τα χρήματά του. Τί φταίει ο developer; Πουθενά αλλά δυστυχώς για μενά στιγματίστηκε λόγω του τρόπου που επέλεξε να προωθήσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή (free για ένα διάστημα--> Θετικά reviews--->εμπορικό).
   Πολλά έγραψα για το isouvla. Τί γίνεται με το Greek Plateς - Πινακίδες; To πρόγραμμα αποτελεί μια βάση δεδομένων. Σε αυτήν υπάρχει αντιστοίχιση των γραμμάτων των πινακίδων (αυτοκινήτων) με την περιοχή και το έτος στα οποία διατέθηκαν. Στα θετικά ότι περιλαμβάνονται οι ειδικές κατηγορίες αυτοκινήτων καθώς και οι αιτίες εξάντλησης πινακίδων κατά περιόδους. Περιέχονται πινακίδες από ολόκληρη την Ελλάδα. Μην περιμένετε να βρείτε προσωπικά στοιχεία στην εφαρμογή. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Έτσι η χρησιμότητα του προγράμματος είναι περιορισμένη. 
     To πρόγραμμα έχει σημαντικό πρόβλημα με την αναζήτηση. Δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Όσον αφορά τα γραφικά,θεωρώ το φόντο λίγο κουραστικό όμως. Στιλιστικά η εφαρμογή είναι φορτωμένη χωρίς κάποιο λόγο. 
     Συμπερασματικά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αρκετά προβλήματα και βιαστική υλοποίηση. Θα μπορούσε να βελτιωθεί σίγουρα και να προσθέσει νέες δυνατότητες (π.χ αναγνώριση από κάμερα). Καθοριστικό παράγοντα θα παίξουν και οι ενημερώσεις.

Βαθμολογία 4.8/10
τιμή 0,79 euro 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου